Het negende internationale veterinaire congres te Den Haag, 1911


Wie is wie?

Het Museum Diergeneeskunde wordt gerund door conservator Prof. dr. P.A. Koolmees en assistent-conservator Charlotte Hartong, in samenwerking met vrijwilligers.

Peter Koolmees heeft een scala aan veterinair-historische functies. Zo is hij lid van het Descartes Centre for the History and Philosophy of the Sciences and the Humanities, hoofdredacteur van het veterinair-historisch tijdschrift Argos en co-President van de World Association for the History of Veterinary Medicine (2008-2014). Als conservator van het Museum Diergeneeskunde verzorgt hij rondleidingen en lezingen en werkt hij mee aan tv- en radio-opnamen. Daarnaast werkt Peter aan tentoonstellingen en projecten m.b.t. verwerving en afstoot. Als conservator is hij tevens adviseur van de Numan Stichting.

Charlotte Hartong is een museologe van de Reinwardt Academie ('14) met zowel specialisaties op het gebied van collectiebeheer als publieksactiviteiten. Eerder werkte zij al als collectiemedewerker in het Universiteitsmuseum Utrecht en op projectbasis voor Museum Weesp, Stichting Onterfd Goed en diverse kunstenaars. In juni 2016 is zij begonnen als assistent-conservator Diergeneeskunde, hiermee volgt zij Babke Aarts op.
Babke werkte van 2005 tot 2016 voor Museum Diergeneeskunde. Inmiddels is zij werkzaam als registrator in het Limburgs Museum en Museum van Bommel van Dam. 

De assistent-conservator zorgt voor de conservering, registratie en digitalisering van de collectie, verzorgt uitgaande bruiklenen, verzoeken om informatie en/of beeldmateriaal en draagt bij aan tentoonstellingen en publicaties.


Fotogalerij: Wie is wie?

Projecten

Collectiewebsite van het Universiteitsmuseum

Sinds enige tijd is de collectiewebsite van het Universiteitsmuseum online. Er staan al ruim 5.500 objecten uit allerlei vakgebieden in de online database. Opgezette vogels, onderwijsplaten, memorabilia, foetussen op sterk water, portretten en fotomateriaal: alles is terug te vinden via zoeken op thema, periode, vakgebied, trefwoord en zelfs kleur.Lees verder

Word vriend van

De Numan Stichting

en help ook mee het veterinair academisch erfgoed te bewaren!


Ja, ik word vriend!