Numan Stichting wordt culturele ANBI

Eind 2015 ontving de Numan Stichting bericht dat zij de ‘culturele ANBI’-status heeft verworven. Als een Algemeen Nut Beogende Instelling een culturele instelling is, hebben donateurs extra belastingvoordeel i.v.m. een extra giftenaftrek. Concreet betekent dit: in de aangifte inkomstenbelasting mag door particulieren 1,25 keer het bedrag van de gift afgetrokken worden. Voor ondernemingen is dit zelfs 1,5 keer! Een goede reden om nú donateur van de Numan Stichting te worden!

Gezocht: foto's uit de jaren zestig en zeventig

Het Museum Diergeneeskunde beheert een fotocollectie die bijna 9000 afdrukken en glasdia’s omvat. Deze grote en gevarieerde verzameling bevat naast onderwijs- en onderzoeksmateriaal veel afbeeldingen die het dagelijks leven in de veterinaire praktijk en vooral ook op de faculteit Diergeneeskunde tonen. De nadruk ligt hierbij op de eerste helft van de twintigste eeuw.